PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

Saturday, 22 July 2017

Alfalfa Shaklee Terbaik Dari Ladang

Assalamualaikum. Lama rasenye menyepu dari blogging. Taknak cerita lah sebab nye kalau cerita nampak nauu nak create alasan je hiksss. Ampunn. Takpee renew target nak update harihari pulakkk. Bewareeee hehehe. Harini nak cerita kebaikan alfalfa shaklee taww.
Rasa macam harihari kat group sebelah ade yang tanya soalan cara nak banyakkan susu, milkbooster apa yang menjadi, jamu apa yang bf mommy makan tapi tak bagi efek pada ibu dan anak.

Kite nak share lah  mana tahuu ade makmak kat sini punn ade masalah kat atas jugak kan. So far dah bertahun-tahun kite duk makan Alfalfa Shaklee ni. Dulu zaman belum kawin amik as supplemen untuk masalah lain,pastu lepas kawin beranak, teruuuss je sambung consume untuk milkbooster. Memang alhamdulillah susu meriah tak pernah alami masalah susu kurang keee pam dapat sikit kee. Sekarang pulak df je, baru nk stockup sikit-sikit jadinya selalu sangat laa engorged,kadang-kadang ngeri nak telan, tapi kalau tak telan rase tak best,dilema sangat hehe. Badan pun rase best je harihari, sebab tu orang panggil die jamu moden. Jamu moden untuk apa? Haa dah kawin tu tawla kan....
Selain tu kene banyakkan minum air jugak. Eh tapi minum air banyak ni memang tak risau sangat, sebabnye dahagaaa je sepanjang masa. Hihi..Cara lain nak banyakkan susu mestila kene rajin pam taw, lagi tinggi demand lagi banyak production.
Dannn paling best, selaluu kan dengar, yang muda,yang bujang,yang dah kawin,anak dua,anak sepuluh. Mesti pernah alami masalah keputihan,betul tak? Bonusss nyee alfalfa shaklee ni boleh bantu kurangkan ataupun testimoni kite sendiri taw, sangat berkesan kurangkan masalah keputihan. Sebab tu laa dari zaman mudaa duk amik alfalfa ni
tapii ada beza susu yang berkualiti dan tak ok. Nanti rase macam nak share skit la. Harap-harap mood rajin datang 
Nak cari alfalfa? Whatsapp je kite okay?
NINA FARHANA
017-9050763
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Kota Warisan, Sepang dan Nilai

Saturday, 3 June 2017

Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

Assalamualaikum semua... Selamat Berpuasa, diam tak diam dah seminggu rupanya kita berpuasa. Ok tak? Kalau yang bekerja tuuu bulan puasa ni laa best kann, sebab waktu kerja dah jadi singkat, balik pun awal kan? Heehee. So harini kite nak share sikit pasal puasa. Penting taw terutamanya untuk ibu-ibu yang mengandung, menyusu baby, bulan puasa ni lahh bulan yang paling mencabar. Macamana cara nak kekal berpuasa tanpa rasa penat dan membahayakan kesihatan? Kite nak share cara kita taw, pagi-pagi masa sahur kite makan nasik, kurma 3 bijik, dan shake ESP. Haaaaa rahsia dia, ESP lah. Ade beza taww. Macam tahun lepas kite mengandung dan menyusukan anak dalam masa yang sama. Ya Allah jangan cakap nak puasa, nak bangun pun terketar-ketar lutut. Sangat mencabar, masa tu pulak tengah alahan teruk,awal pregnancy. Boleh bayang tak, sampai suami kite asyik cakap, tak payahlah puasa, Kesian nengok huhuhu. Jaddinya adelaa dalam 10 hari tinggal puasa FUUUUHHHH.  rugi sangat rasenya. Kalaulah dulu dah kenal dan dah tahu perlu amik supplemen, mesti dapat puasa penuh. Bile lagi kan nak rasa puasa penuh, time mengandung jelaa. hihi. 

Dan tahun ni, kite berpuasa sambil menyusukan baby 5 bulan,alhamdulillah belum miss lagi setakat ni. Sangat berbeza perasaan nye, takde rase menggigil-gigil sebab lapar, cuma dah petang-petang gitu baru rasa haus, Normal lah kan, ibu menyusu memang kene minum air yang cukup. Lepas berbuka memang konsisten lagi habiskan air dua botol=2 liter. selebihnya topup bila bangun sahur. Kite ni jenis yang suka minum air, so memang takde masalah lah. Nak cerita macamana ESP ni bagi efek yang sangat positif dan membantu kite.

ESP ni adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Word ENERGIZING tu pun dah membawa maksud die kan. hehe. Protein soya ni amatlah bagus taw sebab kalau nak bandingkan dengan protein dari sumber tumbuhan. Kenapa?

  • Protein dari haiwan mengandungi bahan kimia. Sekarang memang dah normal laa ayam cucuk hormon nak bagi besar,gemuk-gemuk. Hormon untuk tambah daging dan jugak antibiotik. Jadi secara tak langsung bila kite consume protein dari haiwan, kite pun turut sama dapat tempias dari bahan kimia yang disuntik wuuuuu horrorr rase. Bukan tak boleh langsung tapi kene berpada-pada lah kan. Kecuali memang ayam tu dilabel ayam organik, tak guna bahan kimia untuk boost growth.
  • Kedua protein dari sumber haiwawn tinggi kandungan lemak dan kolesterol. Normal lah kan ade lemak, tak banyak sikit pun perlu diambil, kene monitor pengambilan untuk elakkan lemak berlebihan.
ESP ni diperbuat daripada soya. Jadi part lemak dan kolesterol pun dah kite elak. Dan soya yang digunakan untuk pembuatan ESP adalah soya yang non-GMO atau takde anasir-anasir luar yang mengganggu pertumbuhan, perkembangan soya ni. Semua ditanam secara organik dan  semulajadi. Setiap proses dipantau sehinggalah terhasilnya ESP ni.
Dalam ESP pulak, terdapat Asid Amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.

Kebaikan ESP:

  • Membantu mendapatkan otot, rambut, dan kuku yang sihat. Abam-abam yang nak sado amat digalakkan untuk ambil ESP untuk build muscle kan. Otot dibina dari protein, so memang convenient sangat ESP ni. Untuk kuku dan rambut pun sama, jadi takdela rambut rapuh senang putus atau bercabang kan.
  • Membantu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Kite perlukan bekalan protein setiap hari untuk proses bina sel baru. Sel kulit kita hari-hari mati taw, so nak renew tu, perlunya ambil protein untuk pastikan sel yang terhasil adalah sihat.
  • Yang paling penting, yang ni laa yang paling membantu sepanjang bulan puasa ni, ESP bekalkan tenaga dan stamina yang kekal lama dan boleh bertahan sepanjang hari. Kenapa? Badan kita akan detect karbohidrat dulu untuk dicerna dan ditukarkan kepada tenaga. Contoh karbohidrat biasa adalah nasi. Jadi bila kita sahur dengan nasi, badan akan detect dan tukar pada tenaga instantly. Dah masuk tengahari mula rasa penat, badan tak cukup sumber nak convert kepada tenaga. Sini lah pentingnya ESP ni, sebab die terdiri dari Protein. Protein ni sumber yang lambat dicerna dan sebab tulah kita akan rasa kenyang lama dan sepanjang hari tak rasa penat. Best ke best?
  • Menganduni isoflavones yang membantu mengurangkan risiko kanser payudara dan prostat. 
  • Membantu menjaga kesihatan jantung dengan membantu merendahkan kadar LDL(kolesterol jahat)
  • Bagi ibu mengandung pula, protein membantu dalam perkembangan bayi iaitu untuk penghasilan organ sel dan tulang.
  • Untuk ibu yang menyusu pula, ESP boleh membantu bertindak sebagai milkbooster dan susu yang terhasil pun pekat

KEISTIMEWAAN ESP:
  1. Membekalkan 14g protein/serving berbanding makanan lainlain. Yang penting tanpa gula, tanpa lemak dan tanpa kolesterol
  2. NON-GMO soy.Soya organik dan tanpa hormon tambahan.
  3. Melalui proses istimewa dimana setiap langkah dari sumber sehingga terhasilnya ESP dikawal dan diselia dengan rapi untuk mengekalkan kualiti dan mutu.
  4. Lengkap dengan 9 Asid Amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan hanya boleh dilengkapkan melalui diet harian.







Best ke best? kite memang dah jatuh hati habis dekat ESP ni. Selain manfaat yang banyak, jimat masa taw. Pagi-pagi kelam kabut nak breakfast tak sempat, shake je ESP, 2 minit dah siap :)


Nak dapatkan ESP  anda?

Hubungi saya 
PENGEDAR SHAKLEE SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN NILAI
NINA FARHANA
017-9050763

COD:SEPANG,SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS SELURUH MALAYSIA

Thursday, 18 May 2017

Halal Ke Shaklee Ni?


Assalamualaikum semua. Lama tak bersiaran. Apa khabar? Harini nak update sikkkitt je pasal isu Halal Shaklee. Sebab ade few customer yang datang tanya, betul ke Shaklee ni tak Halal? Betul ke tak boleh makan Shaklee ni? Ni jawapannya bagi awak-awak yang masih confuse lagi tu. Jangan risau, nak cerita jugak sikit,sebelum kite start meniaga online ni, dulu kerja kite deal dengan orang-orang JAKIM ni la. QA EXECUTIVE cum Halal Officer kat dua company yang femes jugaklaa.Kalau kite sebut je nama company ni korang mesti taw punyee hehe JENG3.. So, tahula jugak sikit selok-belok on how nak dapatkan sijil Halal ni. Yang paling penting nak bagitaw, tak senang ye nak dapatkan sijil Halal, even kalau dah dapat pun, ade expiry date, everytime dah expired, kene go thru inspection dari JAKIM. Yang paling best, JAKIM TAK PERNAH BAGITAHU kalau nak datang. NEVER okay? Bile dah submit form nak renew atau nak mintak sijil halal for new products, mula lah tak lena tidur,makan tak kenyang, sebabnye depa sukaa buat alaa-ala SURPRISEEEE! Ha, sebab tu la susah, tetibe je baru nak start bergosip ngan akak ofis, eh jap Nina, ade call.

                   


"Hello. Cik Nina ke? Kami dari JAKIM, kami dah sampai depan ofis ni"
GULPPP
Nampak ke nampak,ingat senang nak ngelat? Sebab tu kita kata, Yakin lah, JAKIM bukan buat kerja aci lepas je taw, sangat detail,even lampu kat stor rosak pun depa keluarkan surat amaran.
eh panjang pulak membebel, cuma nak cakap dan nak make sure semua orang faham dan yakin. Sebab kite sendiri dah pernah terlibat dalam hal-hal gini, makanya mestilah kite sendiri yang makan ni cek dan dah yakin dulu baru berani nak consume betul tak?

Untuk yang tak tahu, proses nye lebih kurang sama, bagi Certified Bodies Luar Negara, pun lebih kurang proses, ataupun lebih kompleks dan complicated lagi. So janganla sesenang nak remehkan dan label ikut suka je taw. Telinga ni mendengar, nak percaya dengan bijak atau melulu je tu pilihan kita. 

Opssss,ok tadi cakap sikit je kann nak membebel, kekekeke. Okayyy harap semua dah clear benda ni. Kalau tak yakin jugak, boleh ke laman web JAKIM sendiri dan cari list Badan Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM. 

ok dah yakin? Mehla beli Shaklee ngan kite muahhhhh hehehhe 







Former Halal Executive
Shaklee Independant Distributor

NINA FARHANA
PENGEDAR SHAKLEE SAH SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS KE SELURUH MALAYSIA

Wednesday, 3 May 2017

Set Kehamilan Lengkap Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaa. Tadi kite ada explain detail pasal Set Basic/Asas Kehamilan Shaklee kan? Kalau ada yang asas, maksudnya ada yang Extra betul tak?? :) So post kali ni, kita nak cerita ataupun explain lebih lagi pasal Set Kehamilan yang Shaklee provide. Basically tiga item yang terkandung dalam set asas masih sama, cuma ada beberapa item lagi ditambah. Kenapa? Mestilah untuk dapatkan kesan yang lebih optimum dan memastikan kesihatan ibu-ibu mengandung berada pada tahap yang  lebih optimum, betul tak? Untuk keterangan berkenaan set Basic/Asas boleh refer SINI 

Jadi sebagai tambahan pada tiga item asas diatas, ada tiga lagi item tambahan yang diperlukan oleh ibu mengandung,

  •  ESP(Energizing Soy Protein)  Refer SINI untuk maklumat lanjut berkenaan ESP. Secara ringkasnya ESP ni sumber tenaga segera dan kekal lama. Kenapa dia tahan lama? Sebenarnya sumber makanan yang berasaskan protein lebih lambat diproses oleh badan kerana sumber yang berasaskan karbohidrat dahulu yang akan digunakan untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi, protein dalam ESP ni akan diproses apabila karbohidrat sudah habis digunakan. Sebab tulah bila kite consume anything yang berasaskan protein kita akan rasa kenyang lebih lama. So sangatlah sesuai ESP ni diamalkan oleh ibu mengandung,selain cepat penat, ibu mengandung pun perlukan tenaga tambahan betul tak? Pssssttt bonus nyaaa kalau korang ni jenis yang cepat sangat gain weight masa preggy,  ESP ni boleh bantu. Kang kalau berat naik mendadak risau jadi GDM (kencing manis masa mengandung) pulak ye tak?? DAAAAAANN yang palingg penting? Protein ni pun bantu kulit kekal sihat dan improve skin condition :)


  • Omega Guard ni sebenarnya minyak ikan. Korang mesti pernah dengar pasal Omega 3 Omega 6 , DHA macam-macam lagi lah dalam iklan ye dok. DHA dalam Omega Guard ni sangat membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA ni nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina. Pentingnya untuk ibu-ibu mengandung, fasa third trimester merupakan fasa penting untuk perkembangan otak janin. Selain itu, ia dapat membantu meningkatkan sistem imun dengan bersifat anti-radang.

  • Ostematrix adalah sumber kalsium unggul yang sangat penting bagi ibu-ibu mengandung. pernah tak rasa sakit-sakit badan? Tulang ade bunyi-bunyi? tu tanda-tanda badan kite kekurangan Kalsium. Selain Kalsium, Ostematrix pun dilengkapi dengan mineral dan vitamin lain jugak. Dan yang paling best bila consume Ostematrix, sistem pelawasan pun akan improve taw. Orang preggy dan sembelit memang susah nk dipisahkan betul tak?  






Rasanya korang mesti dah terpengaruh kannn? hehehe Ok kalau rase  nak tahu lagi, boleh jeee terus contact kite ok??

Hubungi 017-9050763 untuk order dan konsultasi percuma.

Nina Farhana
Pengedar Shaklee Sah Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Pos ke Seluruh Malaysia

Set Kehamilan Asas Shaklee


Assalamualaikum semua. Lama rasanya tak menyinggah kat blog sendiri. ish ishhh sawang tak payah cakap lah ..satt na nak kemas skit..kekekeke.. oklah kalau ade makyong makyong yang tengah duk fikir-fikir supplemen ape laaa yang best yang boleh buat awak kekal sihat bertenaga sepanjang kehamilan dan tak lemah longlai gemalai, meh kite nak share sikit pasal ape yang Shaklee ade untuk bantu awak πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š . Harini kite nak share set-set yang ade dan ape kebaikan setiap vitamin ni untuk awak dan semestinya baby comell dalam peyut tu hiks. 

First, kite ade Basic Set untuk preggy mommies. Kalau rase macam ish nak makan supplemen, tapi bajet belum lagi boleh beli fullset. takpeee takpee, we'll figure it out together okey? jangan risau, tu kenapa berkerut-kerut tu? takmaw la gitu nanti baby pun duk berkerut-kerut kat dalam hehe.. ehhh okayy. Pertama sekali kite nak kenalkan atau pun tak payah kenalkan pun  korang dah tahu. 

  • Vitamin B-Complex :Mengandungi Asid Folik yang penting untuk perkembangan otak dan tulang belakang bayi. Kalau awak perasan lepas dah pregnant, pergi KK untuk bukak buku, lepastu klinik akan bekalkan asid folik, selalunya untuk minggu-minggu awal kehamilan je, sebab masa ni lah kritikal time untuk baby mula bini saraf-saraf tulang belakang dan mase ni jugaklah otak baby dah mula terbentuk. Kenapa kene pilih makan Shaklee daripada ubat yang KK bekalkan. Sebab selain Asid Folik, ia dilengkapi dengan 8 Jenis Vitamin B jugak. Selain tu, Vitamin B jugak boleh bantu kurangkan atau kawal tahap tekanan/stress. haa siapa yang selalu mood swing tu digalakkan sangat untuk ambik Vitamin B ni. Untuk info lebih lanjut pasal Vitamin B Complex Shaklee refer SINI

  • Item Kedua dalam Set Kehamilan Asas Shaklee adalah Vitalea. Secara ringkasnya Vitaleani tablet Multimineral dan Multivitamin. Dalam satu tablet ni sahaja awak akan dapati banyak jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Yang paling penting, ia akan bekalkan tenaga dan jadikan kita sentiasa cergas dan tak cepat penat. Dan untuk ibu mengandung secara khususnya, dalam Vitalea ada zat besi. Zat Besi lah yang akan membantu pembinaan sel darah merah atau Hbyang selalu kite duk g check every month tu. Zat Besi dalam Vitalea akan bantu pembinaan sel darah merah yang baru yang lebih sihat. Untuk maklumat lanjut lagi berkenaan Vitalea boleh rujuk SINI

  • Last but not least, item terakhir iaitu Sustained Release Vitamin C. Kepentingannya secara ringkas adalah untuk boost imun badan ibu sebab bila kite mengandung, tahap imun badan kita secara automatiknya akan menjadi rendah dan kite senang untuk dijangkiti penyakit. Jadi ikhtiar untuk boost semula imun badan amatlah perlu. Selain tu, Vitamin C memang terkenal kerana boleh membantu membaikpulih kulit. So takdelah orang nak tegur kenapa muka kusam tak bermaya jeee kan? hehe . Maklumat lanjut untuk Vitamin C Shaklee boleh refer SINI



Okkkayyy panjang lebar kite terangkan taw, awak dah tertidur ke tu? hehehe. Ape pun, untuk awak yang tengah scroll post ni, kite doakan urusan awak dipermudahkan sepanjang kehamilan, semasa kelahiran dan semasa berpantang. Nanti kite bagitaw set untuk berpantang pulak taw taw tawww. Tunggguuuu.. :)

Whatsapp 017-9050763 for purchase and FREE consultation

Regards
Nina Farhana
Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Postage ke SELURUH MALAYSIA

Wednesday, 29 March 2017

Cara Elakkan Gastrik

Assalamualaikum semua. Dah breakfast ke belum? Belum? Ishish jangan ggituu,tak pasal2 kene gastrik kang camane? Seksaaa oi,pedih perut. Sempatlaa merasa sekejap sb slalu skip2 makan zaman kerja dulu. Masuk ofis pukul 8. Pukul 7 dah kene siap2 gerak. Breakfast memang kelauttt. Dah masuk ofis kadang2 ade kerja urgent nak kene setelkan,bersambung meeting pulak..Tuudiaaaa lunch pn tah kemana kul 4 5 bru jumpa makanan.Kalauuu laa dulu dah kenal dengan ESP Shaklee,mesti selesai masalah😣 korang taktaw camana rase gastrik? Pedih oi perut taktaw nak habaq,betui la kut asid lam perut duk korek2 dinding perut kikikiiki hiperbolaa gituπŸ˜‚πŸ˜‚ ni nak bg tips sikit nak hilangkan gastrik uols tu 😘😘

Tips pertama

JANGAN berlapar untuk jangka masa yang lama. Jangan jadi macan kite,kalau buat koje memang tak brhenti selagi tak siap. OCD pun ade jugak rase hehe. Kalau terpaksa pun makan benda ringan2 jangan sesekali biarkan perut kosong

Tips kedua
Kalau dah terkeenaa tu kan,walau cuba elak, cuba minum susu. Kite ni sejenis orang yang tak suka minum susu,tu pasal laa tak heran tips ni dulu tak pernah nak try πŸ˜‚πŸ˜‚ depa kata susu boleh neutralkan asid dalam perut. Ye laa kut kan hehe

Tips ketiga
Elakkan makan makanan berasid pagi2. Ade laa kan orang duk ckp mkn oren pagipagi nanti kulit cantik. Hehe tah mana datang tah petua tu ,ajaran sesat sungguh. Dhla perut berasid, lepastu tambah lagi asid dari buah tu urmmm nyamnyammnyamm pastu skip makan pulak. Haa rasakan hehe

Tuu jelah kutt
Tuuu dulu laa skrg tak risau dah, shake je ESP senang! Series best! Siapa rase pagi2 die macam lipas kudung siapkan anak, siap nak g ofis, elok sangat laaaa ade setong ESP ni.Highly recommended. πŸ’ͺπŸ’ͺ

ESP ni high in protein, which is protein ni die takkan diproses secepat karbohidrat. Badan kite akan detect dan proses karbohidrat dulu untuk jadi tenaga,jadi dengan protein ni dia buat kite rase kenyanggg berpanjangan. Psttt yang nk kurus ni sesuai sangatt laaa amik ESP😍😍
Yang nak bina badan sado2 pun boleh taww.

Yang bestnye lepas consume ESP orang duk tegur gebuu gebuuu hahaha sebabnya protein kan asas untuk pembinaan banyak organ badan,jadinya yang rosak yang berlubang parut tu semua dia repairr cenggini baikk punyaa 😝 oklah tu jelaa panjang pulokk kekeke. Nak tahu lebih lagi pasal ESP klik SINI

Ikhlas
Pencinta tegar ESP





Whatsapp 017-9050763 for purchase and free consultation. 😘

NINA
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI,SEPANG,KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Monday, 27 March 2017

Tips Travel Bersama Anak Kecil

Assalamualaikum semua.. kalau korang sampai kt post ni Tahniahhh!! SILA PUJI DIRI SENDIRI.kenapaa? Kerana korang adalah ibubapa yang tak sanggup tinggal anakanak dirumah terkontangkanting sementara korang berseronok2 diluar sana. Kekeke..over nau ayatnya. Hehe. Tapi gitula,tak tercapai dek akal oi nak tinggal anak,pastu kite duk p seronok2 plak kan. Hehe ni penyakit makmak sangat. Kite ni nak g kluar rumah sidai baju ponn duk fikir anak ok ke tak tinggal dalam rumah. Siapa rasa dia ade sindrom overattached macm kite ni sile angkat tgn. Hehe. Takpeee jangan tinggal anak anda,meh kite kongsi tips nak travel ngan anak2 cinonets ni. Tapii korang kene la sesuaikan dengan situasi msing2 ok. Budak2 ni mcm2 peel,jadi mommies kene pandai handle situation jangan menggelabah. 😁😁

Tips pertama
MAKE SURE ANAK ANDA SELESA

Naik aeroplane ke kereta ke traain ke. Wajib pastikan anakanak selesa,tambah2 kalau travel for long distance. Pastikan anakanak dah bersih, maksudnya pampers dah tukar, baju tak panas atau sejuk, tempat duduk selesa dan perut tak lapar. Penting ok kalau korang nak rase aman damai sepanjang perjalanan. πŸ˜‚πŸ˜‚  Karang tak pasal2 anak buat konsert haru biruuu haa😁

Tips kedua
SESUAIKAN ITINERARY MENGIKUT KEMAMPUAN ANAK

Dah sampai tempat yang nak dituju? Ok sekarang checkin hotel. Jangan terus nak g shopping kaa berjalan kaa. Bagi anak masa rehat dulu. Orang tua pun sakit badan dudukk lama kan? Budak2 pun sama la cume depa tak reti nak habaq. Bagi diorang bertenangg dulu,bg tidur dulu ke, mandikan dulu ke. Lepastu baruu sambung aktiviti seterusnya.

Lagi satu, rancang perjalanan tu,ikut kemampuan anak. Maksudnya? Katelaa korang ada anak 3 4 tahun,jangan pulak korang beria-ia nak g mendaki gunung. Tak sesuai okeee tak sesuaii. Mampuu kee anak2 tu, jangan duk layan sangat angin korang nak g selfie atas puncak gunung tu,eleehh ingat taktaw la tuu,bukan nk tengok sangat keindahan alamm kan, nak update kt media sosial je lebih kekekeke

Tips Ketiga
KEMUDAHAN AWAM SENTIASA BERDEKATAN
Pastikan sepanjang perjalanan,korang dah list out tempat makan, ataupun tempat yang ada kemudahan awam macam toilet. Sebabnya, kalau dah namanya budak, kejap2 nk kencing,kejap2 nak poopooo. Kalau pakai pampers pun still korang kene amik tahu. Buatnya anak pooopooo mampuu kee nak hadapp kikikii

OKKK, itu jelah tips yang mak terfikir skrg ni..hope dpt membantu. Lain anak lain ragam. Anak 3 4 pun banyak lagi kene blajar πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Blanje gambar iman masa holiday kat korea sikit.mase ni takde adik lg. Tapi boleh tahan pening hehe



Thank youu for reading this entry!


Sunday, 19 March 2017

Cara Dapatkan Kulit Halus Dan Pudarkan Parut

Assalamualaikum..huihh dah bersarang lama tak update blog.. line tenet kat kampung slowwww sangaattt memang sakit hati kalau ingat hehe.rumah pulak takdok wifi,maka berrhuhuuhuu laah kite. Ni kite pinjam hotspott mak sat..kitee raseee kannn umobilee ni kalau kt KB ni memang terukk sangatt. Haihh. Takpelah alang2 dh dapat blogging ni, kite nak share sikit pasal cara nak dapatkan kulit halus and pudarkan parut. Sebab apa? Sebab dah berapa orang tegur, eh dulu bukan ke parut jerawat bersepah atas dahi? Hehe okkayy sentapsss. Nasib baik yang tanyee tu memang geng hazaaabedaaaahhhh, takpayah nak sentap lamalama,buang karennn je. Haha

Ehhh yeke dahh takde? Tak pernah nak belek muka sendiri gituulaa,belek mukaa anak lagiii best hehe. Tudiaaa, apoo lgi,depa duk kata laaa, haa laa tokey vitamin tu pasaall kulit cantik. Hehe nak yeee kan kanggg korang kata kitee perasann. Kihkih. Tapi ye kan dalam hati je aci kann. 😁😁 cahaya2 nurr iman pun mungkin jugak ni kott kekekeke

Haaa untukk korangg je,kite nak share apa yang kite guna sampai orang lain yang perasan duluu perubahan kat mukaa kite ni. Sssyyyhhh korang jangan duk hebohh sgt taw,karang ade laa tu yang duk mesej nak ngorat.. sorry I mak anak duaa dah ok haha.


Jeengg3.. ni diaa rahsiaa I. Ehh bukan rahsiaa lagi. My 3 basic essentials everyday you know.

Memanglaa nnti korang kata ehhh dia ni memang tokey shaklee sahsah die promot brg die. Hehe.. yee dan tak jugak. Duluu sblum jdi tokey(tokeyyy laa sangattt,togey je lebih) memang kite dh makan benda2 alah nii,cuma skrg mungkin ekstrem skit laa sb memang dah jatuh hati habiss kann. Dann yee memang kene promot brg baik taw,kene kongsi dengan semua orang,jangan duk nak cantik sorang2,nak sihat sorang2,tak baikkk taww 😣😣😣

ESP ni kalau korang nak taw boleh refer sini. Memang membantu sangat improve kulit jadi lebih sihat. SIHATT okk. Kalau korang duk tempek tang luar je tp dalam tak repair,lama2 jadi apee berkarat taw dak hehe. Memang best gile ESP ni sebab apa? Sebabnya, pagi2 shake2 je,campur miloo kaa sunquick kaaa dah boleh silaakan masuk mulut. Kalau tak campur pape pn okayy jerrr, rase soya lemak berkrim. Kalau tak best takkan laa sampai due tiga kali habis stok dalam masa 2 bulan? Batch baru ni rase die lagii masyukkkk taww,added vanila flavour. Haa kauu dah boleh prasan makan aiskrim vanilla dah. Yang bestnye,die multifunction taw. Bagi tenaga,repair kulit, pastuu kalau korang nk.kuruss sesuai sangat laa gantikan salah satu meal dengan shake ESP ni. Ehh panjang pulak membebel pasal ESP.nexttttt

Vitamin C. Bukan takat tolong repair sel kulit, kalau duluu korang jenis yang snenag sangat nak selsema cam kite ni elokks sgt laa consume die ni. InsyaAllah korang akan perasan "ehh lama dah ak tak sakit tekak selsema" hehe..sejenis kite laaa tu dulu selsema tu sekali seminggu kut dtg. .hihi nak tahu lebih lg klik sini .

Last item yang paling berharga adalahhh *drumroll*
VITAMIN E!
Rase pasal ni laa lagi cepat penyembuhan atau penghilangan hehe parut2 jerawat doluu. Memang best malam2 buat mask pakai vitamin e ni je. Function sebenar die memang untuk hilangkan parut2 jerawat,jeragat n semua jer jerr laa hehe. Dah pulak tu, die tolong balancekan hormon kite jugak,takdo laa time mr.P datang,hormon bercelaru sangat sampai mak nenek jerawat batu kayu semuaa keluar kikiki

Sooo siapaa yang ada masalah diatas atau lebih kurennggg laa,boleh cari kite, meh kite share pengalaman.. mase duk consume ji tak terfikir nk amik b4 and afterr boo padan mukaa xdapat nk tnjuk testimoni kt korang ehhe.okayy whatsapp lajulaju kalau nak tengok muka skrg wakakakkaa

Thankk you for reading!

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Sah Shaklee Sepang,Salak Tinggi,Kota Warisan dan Nilai



Tuesday, 14 March 2017

Kebaikan Herbal Blend Cream Shaklee

Assalamualaikum semua. Post hari ni khas untuk ibuibu yang ade anak kecik.. haa gitu nama dia. Yelaa ade anak kecik ni,kene gigit nyamuk kee semut kee serangga ke kadang2 sampai bengkak2 berbekas parut lagi taw. Macam kite kalau balik kampung terutamanya,huihh suke bebenau laa die dekat dua beradik ni. Bengkak sana bengkak sini,walhal tido katil sama,melekaat je. Siang hari pulak bukan duk bkubang main kt bawah rumah,tp merah2 tu toksah cakap laa tak banyak sikit mesti ada. Ubat pulak takyah cakaplaaa itu ini try mestika laa ubt farmasi laa semuaa tak jalan. Sejenis budak iman ni,kulit die kalau kene gigit ya ampunn over merah bengkak dieee. Sadis tgk πŸ˜…


 tapii sejak jatuh cinta ngan shaklee ni,kite try herbal blend cream ni amaattlaa sesuai untuk kulit die. Kalau kene gigit je nampak merah trus sapu, pastu sapu lg time teringat, yang kite prasan memang bengkak cepat surut,hilang. Kalau dah berdrh digaru,bila letak cream ni,cepat kering dan lang sung tak tinggal parut. Menyesal tak kenal shaklee awal2😭😭 Apa kebaikan herbal blend shaklee ni?

  • Menghilangkan parut dengan cepat
  • Mengurangkan risiko digigit serangga
  • Luka cepat kering dan sembuh
  • Menghilangkan bengkak dengan cepat
  • Boleh dipakai untuk bayi yang baru lahir jika terkena ruam susu atau ruam lampin
  • Boleh juga dipakai oleh ibuibu yang mengalami lukaluka kecil.insyaAllah cepat kering dan sembuh
  • Tak terlalu panas,cuma berangin sepoisepoi bahasa je
Banyak lagilaa kegunaan die,tu je yang terlintas saat tulis post ni. Betapa ruginyaaa sb tak jumpa cream ni dulu sobss.
Penggunaan secara konsisten dan kerap lagi cepat nampak hasilnya.

Jadii ibuibu yang ada masalah diatas sama.macam kita boleh whatsapp kite ok. Best price with best consultation.

NINA 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor
Pengedar Shaklee Salak Tinggi,Sepang,Kota warisan dan Nilai

Saturday, 11 March 2017

Wallpaper DIY

Assalamualaikum. hari ni penatt laa duk skodeng blog orang cari idea nk diy wallpaper.. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan, mampu beli rumah kecikkecik untuk berteduh. Dah pening cari idea hehe. AAde yang suggest guna wallpaper, ada yang suggest guna stensil je. Wallpaper ni kalau beli yang mahal berbaloi2, memang tahan lama. tapiii kalau yang nk bajet2 macam kite nii, nak beli yg murah karang tak smpai setahun terkoyak laa tercabut laa haruu je 2 3 kali kejee pulakk kannn...

so hasil skodeng2, kite decide nak guna Stensil je. Kenapa? Sebab jimat dan kite sebenarnya sukaaaaa buat benda2 kretip gini. ewaahhhhh nak jugak cakap kretip. sukaa laa kan kunun nak tnjuk hasil keras tangan hahahah

So kite paste siini jelah,

nanti senang nak cari link balik kikiki

http://misdalila.blogspot.my/2010/07/stencil.html

http://rosalina-alyna.blogspot.my/2012/02/teknik-stencil-ingat-tak-pasal-teknik.html

tenggok nanti jadii ke ta jadiiii hehehehehehe baaaiibaiii nk g kemas brg masuk kotakk pulakkk :p

Wednesday, 8 March 2017

Kebaikan DTX Complex

Jagalah hati, jangan kau kotori, jagalah hati, lentera hidup ini. Gituuu hehe. Eh lupa bagi salam. Assalamualaikum. Sajee jee cakap pasal hatii hatiii ni, nampak tak penting ke tak penting hati ni dalam kehidupan manusia. Cerah hatinya, cerah laaaaaa hidupnye hehe. Cakap pasal hati kite nak share satu produk Shaklee yang berkaitan dengan hati. Ape DTX Complex ni dan apa kebaikannya?

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan mempunyai keupayaan untuk regenerate sendiri atapun membina semula dengan sendiri. 
Fungsi hati dalam badan manusia?
  • Bertindak sebagai ejen detoksifikasi. Proses metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus akan menghasilkan ammonia. Ammonia ini akan didetoksifikasi oleh hati dengan menggabungkan bahan-bahan toksik dengan bahan yang kurang toksik. Bahan ini kemudian disingkirkan melalui proses perkumuhan oleh buah pinggamg. Oleh itu, untuk memastikan buah pinggang kite sentiasa sihat, hati perlulah sentiasa sihat untuk menjalankan proses yang diperlukan.
  • Mengawal paras gula dalam darah. Glucose Tolerant Factor (GTF) adalah diwujudkan dari hati. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Gula yang berlebihan disimpan dalam bentuk glikogen dan ditukar kembali kepada gula apabila badan memerlukan tenaga.
  • Penting dalam metabolisma lemak. Makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati dan kemudian diangkut  ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam DTX Complex iaitu benih pokok susu tissel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. 

Ramuan yang terdapat didalamnya adalah:
  1. Ekstrak biji benih pokok susu tiswl (Milk Thistle Seed) - Kaya dengan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  2. Articok. Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu
  3. Dandelion - Membantu fungsi hati. Juga membantu penghadaman. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  4. Kunyit - Mengandungi bahan antioksidan, membantu meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  5. Ling Zhi - Membina imun badan dalam mencegah atau merawat kanser
  6. Schizandra -  Mengandungi bahan antioksidan, merangsang sintesis protein dan meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi.





Products are not intended to cure but only to help to improve health status.



Tu jelah serba sedikit tentang DTX Complex dan kepentingannya. Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI


Tuesday, 7 March 2017

Resepi Puding Caramel Ekspress

Assalamualaikum. Harini kite nak share cara buat puding karamel atau puding gula hangus terpaling simple. Sesuai sgt untuk yang bujang takde perkakas yang sesuai tu hehe jangan risau dah tak payah beli 😊

Bahan:
Telur gred B 7 biji
Susu pekat 3/4 tin
Air suam secawan
Esen vanilla
Gula

Cara:
Mulamula panaskan 2 sudu gula dalam loyang. Jangan sampai hangus nanti rasa tak best.

Kemudian campurkan bahan lain dalam satu bekas,pukul dengan whisk kalau takdoo pakai sendokk pun jadi haa hehe

Pastu letak loyang dalam kukusan, masukkan adunan,kukus 45 minit.

Cara nak tahu dah masak? Cucuk garfu atau lidi,kalau tak melekat,dah masaklaa tu. Sejukkan skjap,telangkupkan atas pinggan kee besen kee ikut suka korang laa hehe. Dah siapppp! Nak lg best simpan dalam peti sejuk skjap,kluarkan sejuk2 ngapppp perghh nikmatt! Hehe

Selamat mencuba!


Eh,kalau xdo periuk nk kukus,amik jaaa periuk paling beso yg muat saiz loyang tu,isikan air,lapik something cwn ke mangkuk ke,haaa letak loyang. Sonang jooo.usaha tangga kejayaannπŸ’ͺπŸ’ͺ

Saturday, 4 March 2017

Resepi Brownies Kedut Paling Simple

Assalamualaikum..haaa messtii ade yang tersesat sampai sini kann sambil cari resepi nak minum petang heehe..Selain buat bisnes Shaklee, kite pun ade buat bakeri kecilkecilan jee kt rumah.amik oder jiranjiran,adik bradik,kadang2 kawan ofis husband. Sajee jee sebab kite memangg sukeeeee sangat meroti,mempizaaa membaking segalaa ni. Hehehe. Peminat series Cake Boss okee.taktaw kene google heheeee..Harini kite nak share resepi brownies kedut untuk semuaaa. Fav anak2 buah dgn kakak2kitee taw. Sb brownies kite tak manis sangatt.pahit2 manjaaa gitu. Baru btul makan chocolate taww.kalau manis namanyaa makan gula hehe..Ade yang cakap susah nak buat? Susah kalau malas hehe. Nak rajin mai pm kite meh nak bg aura rajin buat kek haha. Ok kite tengok bahan dulu ye.
1. 90 g butter
2. 170 g cooking Chocolate (tak kisah jenama apa kite slalu pakai Beryls jee)
3. 35 g serbuk koko
Satukan semua bahan ni dan cairka. Kalau ade microwave senang,masuk,panaskan dah siap. Yang takde, pakai waterbath biasee pn boleh. Taktaw waterbath kene cri sdri hehe.
4. 100 g tepung gandum biasa
5. Soda bikarbonat setengah sudu kecil
6.garam secubit
Next bahan
7. Gula. Castor 160g
8. Telur 2 biji dan satu kuning telur
9. Esen vanilla
Cara:
Cairkan bahan first,dan sejukkan.
Masukkan gula kedalam telur dan tambah esen vanilla. Kemudian campur ke dalam adunan yang dicairkan tadi
Last sekali ayak adunan tepung.Masukkan secara sdikit demi sedikit dalam adunan. Kacau sampai sebati.
Panaskan oven 170c dan bakar selama 15 hingga 20 minit bergantung kepada jenis oven masingmasing.
Dahh siap sejukkan dan ngapppppp.
Selamat mencuba.
P/s:tips supaya brownies berkedut.
 jangan over mixed.cukup kacau smpai sebati shaja.
 apa tanda kek dah masak? Tengok kedutan dah turun selepas menggelembong
 sejukkan dalam peti ais untuk mudahkan proses potong
Cepatt g try hehe. Dah jadi sila komennn!

Friday, 3 March 2017

Kebaikan Vitamin B-Complex Shaklee

Assalamualaikum semua. Ada tak ibu-ibu mengandung yang tak boleh telan pil yang KK bagi. KK tu klinik kesihatan ye hehe. Mesti adaa kann? Kite geng! Tengok ubat kaler merah terus imagine darah dan otomatik nak uweekk uweekkk hehe.. Ni kite nak kenalkan korang, ibuibu mengandung, supplemen terpenting abad ini untuk ibu mengandung. Ape kebaikan B-Complex Shaklee ni? Meh tambah ilmu sikit :)

  • Asid Folik pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Asid folik semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dipasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen Vitamin B,termasuklah Biotin dan asid folik.
  • Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Sebab tu la penting sangat untuk kite consume Vitamin B kompleks ni setiap hari.

ANTARA KEBAIKAN VITAMIN B SHAKLEE

  1. Membantu sistem penghadaman, mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  2. Mengurangkan tekanan
  3. Membantu tumbesaran sihat dan normal untuk bayi dan kanak-kanak
  4. Mengurangkan risiko kecacatan tulang belakang dan otak bayi
  5. Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  6. Meredakan senggugut
Macamana nak tahu Vitamin B-Complex yang terbaik?
- Mengandungi semua 8 vitamin B (B1,B2,B3,B5,B6,B12,asid folik dan biotin.
- Elakkan pengambilan B-complex yang bersifat sustained release
- Mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin






Itulah serba sedikit fakta mengenai Vitamin B Complex Shaklee. Selalu sangat ditekankan tentang kepentingan asid folik kepada ibuibu mengandung kerana boleh mempengaruhi perkembangan otak dan tulang  belakang bayi dalam kandungan. Jangan ragu-ragu lagi,kalau ada masalah atau sebarang pertanyaan boleh terus contact kite ok?

Nina 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
COD:SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN, DAN NILAI
POS: SELURUH MALAYSIA

Kelebihan Daftar Ahli Dengan Group SuperStars

Assalamualaikum. Untuk sesiapa yang masih tercari-cari atau berfikir untuk daftar ahli, jom baca kenapa anda perlu daftar dengan kami? Apa kelebihan daftar ahli dibawah Group SuperStars di bawah naungan Master Salwa Al'Izzah dan Master Ithnin ni?

  • Sebelum tu, untuk pengetahuan, Master Salwa dan Master Ithnin merupakan Master Coordinator yang terpantas dalam sejarah Shaklee Malaysia yang berjaya menaiki rank tertinggi dalam Shaklee selepas 7 bulan FOKUS secara INTENSIF dalam mempromosi secara online dan offline.
  • Setiap ahli yang mendaftar dibawah Group SuperStars akan menerima khidmat bimbingan dan konsultasi terbaik secara berterusan. Kalau ada sebarang masalah sentiasaaa boleh ajukan kepada Master2 diatas untuk tindakan lanjut
  • Bagi anda yang berminat untuk menjalankan bisnes dan menjadi salah seorang Shaklee Independant Distributor, anda akan di bimbing secara terus berkenaan bisnes, strategy marketing, product knowledge dan panduan berkenaan bagaimana cara untuk handle atau consult prospek yang bertanyakan mengenai produk. From ZERO TO HERO. Semua akan diajar oleh otaiotai dalam dunia bisnes Shaklee ni.
  • Kelas-kelas secara offline dan online disediakan secara percuma secara kerap. 
haa mudah ke mudah nak berjaya, tinggal kite sendiri nak ke nak sahaja. Anda mahu jadi sebahagian dari Keluarga Besar kami? Boleh terus whatsapp sy di 017-9050763. 

Rujuk cara untuk daftar ahli di SINI . Dengan satu klik sahaja, anda akan berjaya menjadi salah seorang dari kami.

Thank you for reading this entry!

Nina 
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

PENGEDAR SHAKLEE SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA WARISAN DAN SALAK TINGGI

Wednesday, 1 March 2017

Kebaikan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee

Assalamualaikum semua apa khabar? Harap sihat sentiasa hendaknya. Kite sihat tapi lagi 3 orang kat rumah duk sokseksoksek.Pagi tadi dah telan 2 biji Vitamin C harapnya hilanglah sakit tekak selsema ayahnya. Anaknya pulak ade vitamin c chewable,yang tu takpayah paksa makan pun die mintak2 haha. Oklah alang2 kite share sini pasal kebaikan yang terkandung dalam Vitamin C Shaklee ni untuk yang taktaw lagi ye.

Sustained Release

Kenapa ade perkataan sustained release ni,penting ke sampai siap tampal beso2 kt botol? Haa tulaa bezanya Vitamin C Shaklee dengan vitamin c lain yang ada kat pasaran.
Setiap tablet mengandungi 7.5 biji oren termasuk kulitnya sebanyak 500mg. Sustained Release ni maksudnya Pelepasan secara berterusan. Maksudnya khasiat dalam tablet ni dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam sistem tubuh badan. Vitamin C ni bersifat larut air dan tidak boleh disimpan didalam badan tapi vitamin c shaklee ni dilepaskan secara perlahanlahan ke dalam badan disebabkan formulasi khas ni. Sebab tu la sifat sustained release ni penting untuk memastikan penyerapan optimum,menstabilkan paras darah sepanjang hari dan meminimumkan kehilangan vitamin semasa proses perkumuhan.

APA KEBAIKAN SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS SHAKLEE NI?


  • Merangsang pembentukan kolagen. KOLAGEN adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu menghalang kedutan dan otot menjadi lembik.
  • Mengelakkan gusi berdarah,lebam dikulit,membantu kulit kekal lembap dan hakis.
  • Membantu meningkatkan sistem imun. Mengurangkan simptom selsema dan influenza.
  • Mencantikkan kulit
  • Memperbaiki insomnia
  • Mengekalkan kolesterol sihat dengan mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

AMARAN!!
Sebatang rokok mampu melupuskan khasiat vitamin C

Terlebih dos vitamin c akan menyebabkan cirit birit.

Keresahan akan mempercepatkan kehilangan vitamin c


Whatsapp kite untuk info lebih lanjut okkk

Nina 017-9050763
Your Trusted Shaklee Independant Distributor



Tips Wean Off Anak

Assalamualaikum semua pembaca kesayangan kite, sihat tak? Harini kite nak kongsi cerita pasal proses wean-off anak atau pun bahasa melayunye proses bercerai susu, gituuu kelasss speaking siikit hehe. Maaf kalau terpanjang ke ape kan, harap yang membaca boleh dapat manfaat la sedikit sebanyak daripada perkongsian kite ni insyaAllah. Proses nak wean-off ni memang sangat memenatkan, mental, dan fizikal hehe. Tapi kalau mak jenis yang hati kering tu agaknye kejap  je dah setel kan? hehe kite ni hati tisu, anak buat drama terus rasa tak sampai hati, tewas tersungkur ahahh.oklahhhhh jommmm mulakan!πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
1. TAKE IT SLOW.
Pelan2, org melayu kata, jangan gopoh. Yelah,cube bayangkan,dua tahun anak2 kita duk menempek dengan kite, ingat senang-senang dalam satu malam boleh terus ajar die berhenti menyusu? NO NO. Kite kene sabar, ingat, emosi anak kene jaga. Masa kite menyusu tu lah masa untuk kite betul2 fokus bonding dgn anak kan? Of course laa anak rase pelik kenapa tiba2 je tak boleh menyusu? Kenapa ibu taknak tidokan die semua2 lah.gitu la agaknya kan, manela nak tahu budak2 fikir ape kan hehe. Sebab tu kite kate take it slow, its a learning process.πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
2.CARI SUSU YANG SESUAI
Yang ni a bit tricky and kadang2 membazir. Macam kite, sebelum nak jumpe susu yang anak boleh minum, adela 3 4 kali tukar2 susu, sudahnya membazir je. Last skali SUSU DUTCH LADY CHOCOLATE  jadi pilihan hati Iman. Agaknye sebab rase lebih kurang macam susu dalam kotak kut. Alhamdulillah berjaya jugak kan. Ok macamana nak ajar die fully minum susu formula sahaja? Macam kite, Iman jenis tido dalam buai, so siang hari tak lah susah sangat nak train die, memang bagi susu then tidokan dalam buai, so siang hari memang die takkan menyusu langsung. Yang susahnye sebelah malam. Iman ni kalau nak tido die akan menyusu sampai tertido, kadang2 dh tido pun bgn cari lg haiisshhh T_______T
soo caranye, masa nak tidokan die, ajak die bercerita, pujuk, cakap2 smpai die tertido sndiri lepas mnum susu formula. memang takes time sgt part ni smpai berdrama airmata mulanya. Yela, die memang menangis merayuu nak susu, ibu duk pujuk cakap sambil nangis. Tewas jugakla byk kali sb xsanggup dengar die meraung. Lepastu lagi teruk, ayahnya pun duk "bagila syg, sian iman".. memang harruuuuuu.. sabarrr jelaaa. tewas dgn anak. tewas dengan suami pulak hahahha. tapi gagahkan hati jugak, cuba hari2 sampai die faham n tahu sendiri, "Kalau nak tido, ibu peluk, ibu zikir, no more susu".. Alhamdulillahhh berjaya jugak hehe
3. DODOIKAN DENGAN LAGU BARU
Kelakar tak tips ni muahahaha.Tapi it works, at least untuk iman laaa..hehehe.. Die macam diammm duk berfikir "Eh ibu ni nyanyi lagu ape tak pernah dengar" kekekeke.. sampai die tertidur sendiri sambil berfikir hahahhaa.. dahhh selesai satu masalah
4. SUAMI WAJIB SUPPORT
Tadikan dah cakap, memang proses wean-off ni mencabar sikit, mengganggu emosi ibu dan anak. Jadi yang paling waras mase tu adalah suami a.k.a ayah. Jadi suami kene main peranan, nampak iseteri stress takleh handle anak tengah melalak, tgk isteri marah2 anak, tgk anak dah takleh control, TOLONG TAKE OVER!  jangan duk buat taktahuuuuuuuuuuuuuu aje. Part ni ramai suami yang tak faham dan tak membantu. Yang die tahu, kalau dah biising sgt, disuruhnya isteri bagi je susu kat anak. TOLONGGG ye, take over, bwk anak pergi jauh2 dari ibu sekejap, ataupun tarik perhatian anak dengan mainan, atau ape2jelah, klau lagi bagus n berkesan, sila tidurkan anak tanpa kehadiran isteri (Good luck with that sb ayah iman tak berjaya buat part ni hehehe)
5. LAST BUT NOT LEAST, CARI SUPPLEMEN
Yang ni ramai atau pun jarang sangat yang nak ambik kisah. Lepas kite wean-off anak, ade budak yang langsung taknak minum susu fm, ataupun die tak berapa nak. Jadi kite sebagai parents mestila risau kan? Sebab dalam susu ibu ada cukup lengkap khasiat untuk anak, jadi bila kite stop susu ibu, mestilah sedikit sebanyak kurang zat ataupun khasiat yang anak kite dapat, memang thru makanan pon boleh ganti, itu bergantung kpada selera anak pulak. Ade yang addicted sgt sampai die minum suusuuu fm sahaja, makan tak nak, ade pulak yang makan banyak tapi benda yang kurang khasiat, contohnya nasik memang taknak. Macam kite, kite baru cuba2 bagi Iman makan CHEWABLE VITA C dari Shaklee, Lepastu tambah Vitalea, Last skali paling latest, kite add on MEALSHAKES. Sejenis budak iman ni, lepas stop bf, die jadi kurang makan, memang kite risau sangat mase tu. Sb tu cuba2 cari n topup dgn vitamin atau supplemen. Yang bestnya vitamin shaklee ni sedap (hahaha sb mak die pun pernah curi2 rasa kekeke). Contohnya Vitalea, rase die mcm anggur. Vit C tu pulak memang sah2 lah rase mcam oren. Memang kene sorok2 bagi sebijik sehari, kalau tak memang die buat macam gula2 aje. parahhhh rabak poket ibu ayah nanti hehe.
Latest amik Mealshakes sb ramai yang recommend untuk tambah selera anak, so far okla ade perubahan, kalau suap nasik, byk jgak yg masuk mulut compare ngan sebelum ni. Sayur pun die makan, PENDEK KATE, semua die sumbat. Okla tu ALHAMDULILLAH. Takdela ibu ralat sgt kan.
OKKK..tu die tips pjg dari ibu tak berapa terer ni. Lain org lain caranye ye dok. Ape pun, kite sebagai parents mesti nak yang terbaik untuk anak kan. Pada ibu2 yang dalam proses nak wean-off, saya doakan dipermudahkan urusan anda dan anak anda. Remember, its a continuous learning process. Belajar dari pengalamann, moga berjayaaaa!
Sapa berminat nak tahu pasal supplemen atau vitamin untuk anak2, boleh whatsapp kite ok? boleh share2 pengalaman jugak! Muahhhhhh!
Regards,
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
P/S: blanja gmbar anak ibu sikit. Alhamdulillah dah 3 bulan selepas proses wean -off.

Tuesday, 28 February 2017

Kebaikan Vitalea Shaklee

Assalamualaikum semua pembaca. Ade yang berjaga  lagi ye? sameelaa kite, malam2 jadi burung hantu, anak kite berjaga malam T_T so harini sambil2 jaga anak, kite nak share kebaikan VITALEA SHAKLEE. All in one tablet okeyyy. Vitalea ni multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta didunia taw. Dikenali sebagai Vitalize-Mineral atau disingkatkan menjadi VITAMIN. Mengandungi

VITAMIN A
VITAMIN D
VITAMIN E 
VITAMIN C
ASID FOLIK
VITAMIN B1
VITAMIN B2 
VITAMIN B3
VITAMIN B5
VITAMIN B6
VITAMIN B12
BIOTIN
KALSIUM
FOSFORUS
IODIN
ZAT BESI
MAGNESIUM
COPPER
ZINK

Haaaa kauuu, panjangg okeyy list diaaa.. ALLL IN ONE TABLET. Dah takpayah risau tak cukup nutrisi ke apeee hehe





  1. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan.
  2. Juga mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting 
  3. Disaluti serbuk nutrisi spirulina.
  4. Dihasilkan dengan kaedah eksplosif kompleks disebut "EXPLO-TAB". Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas didunia terlarut didalam air dan juga tubuh manusia. 

MANFAAT UTAMA 

  • Penambahan tenaga -  dapat memberikan tenaga yang segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori
  • Pelengkap keperluan nutrisi harian
  • Meningkatkan keupayaan sistem produktif yang penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • Menyediakan elemen penting pada sel tubuh untuk memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru dan lainlain
  • Melindungi fungsi organ seperti buah pinggang ,jantung dan hati


VITALEA ni terkandung dalam kebanyakan set taw, Set Kesuburan? Set Kehamilan,HB cantikk jeee nnti..Set Ibu Menyusu pun samaa.. Power ke tak power oii? hehe

Dah takpayah fikir-fikir panjang, cepat whatsapp kite untuk dapatkan produk best ni. Dapat free consultation lg okkk?

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA  WARISAN DAN NILAI

Tq for reading this entry, muahhcikedd :)



Monday, 27 February 2017

Kebaikan Energizing Soy Powder Shaklee


Assalamualaikum semua.Malam ni kite nak share pasal manfaat yang korang akan dapat dengan consume ESP. Taktaw ESP tu ape? ESP tu Energizing Soy Protein, Gitu name punn dah taw energizing ni nak bagi kuasa supersaiya laaa kan hehe. ESP ni adalah satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang  tak dapat dihasilkan oleh badan. Selain tu, ia diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan indeks glisemiks yang rendah membuatkam ESP ni sangat sesuai diambil oleh penghidap diabetes. Ape itu indeks glisemik(GI)?? Indeks glisemik adalah ukuran dimana kebolehan karbohidrat untuk dipecahkan dalam salur darah. Semakin cepat karbohidrat dipecahkan, semakin tinggi GI. Makanan dengan GI yang rendah adalah lebih baik kerana karbohidrat dipecahkan secara perlahan-lahan dan mengelakkan rasa lapar.

SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP?
  1. Orang yang ingin menurunkan berat badan
  2. Orang yang tidak mempunyai masa untuk sarapan
  3. Ibu-ibu yang mengandung
  4. Ibu-ibu yang menyusukan anak.
  5. Orang yang ingin membaiki kulit supaya lebih cerah gebu dan halus.
Protein yang terkandung dalam ESP adalah penting untuk pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan.Kekurangan protein boleh menyebabkan kelemahan sistem imun, masalah lebihan air dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut,masalah penghadaman, masalah penghasilan hormon dan darah.

MANFAAT UTAMA ESP
  1. Awet Muda: Asid Amino adalah komponen utama dalam pembinaan protein.  Ia penting untuk mebina otot,kuku,rambut, darah,organ, kulit dll
  2. Baik untuk hormon : Isoflavones dalam kacang soya membantu merendahkan paras kolesterol
  3. Membekalkan tenaga segera dan tahan lebih lama.
  4. Membaiki pigmentasi
  5. Meransang semula pembentukan kulit,otot, mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan
  6. Luka lebih cepat sembuh
  7. Mengurangkan kesan parut




Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi saya.

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
SEPANG,SALAK TINGGI DAN NILAI

Sunday, 26 February 2017

Kebaikan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum semuaaa..Harini kite nak sharing sikit pasal collagen powder shaklee. Apa itu Collagen Powder dan apa kebaikannya. Sebelum tuuu, cer korang cite ape yang firstttskali korang imagine bile sebut pasal collagen ni?Kalau kite, kite terbayang orang cucuk2, botox, jarum dan ke-scary-annya.ehhhhh hehe..taksukee taw kene cucuk2 ni. Ape fungsi cucuk2 tu?? Semua tu nak dapatkan kulit putih, kulit gebu anjal, tegang dan macammacam lagilah. Pada yang spesis penakut macam kite ni, nak cantik berangan tapi takpayahlaaa kut naa nak cucuk2 bagai, ade alternatif lain ni haa.

MEMPERKENALKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE!!
  • Mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) : Sejenis Kolagen tulen dan bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik Ikan Merah
  • Mengandungi Ekstrak biji Camellia japonica yang terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurankan radikal bebas.
  • Mengandungi Ekstrak Pfaffia yang juga dikenali ginseng Brazil, yang membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic.Asid Hyaluronic membantu menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin
  • Elastin dari kolagen ikan yang memelihara kulit menjadi fleksibel dan tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik
  • Mengandungi Vitamin C dan B. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Manakala, Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebasakan tenaga  yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel
  • Ekstrak kekerang. Glukosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidratkan mata untuk mengelakkan ketidakselesaan mata
  • Lactobacillus acidophilus membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat untuk membantu meningkatkan penyerapan kolagen




KEBAIKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE 
  • Mampu membantu mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedutan
  • Membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • Kuku menjadi lebih kuat
  • Kulit tidak kering
  • Membantu luka cepat sembuh
  • Mengurangkan parut
  • Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kerapuhan tulang
  • Membantu mengurangkan geseran antara sendi-sendi
  • Memastikan sel otak lebih sihat



PALING PENTING SEKALI!

Mudah dibawa kemana sahaja, TIADA BAHAN TAMBAHAN, semulajadi dan tiada pengawet, gula atau pewarna.

Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh contact kite ok? Best price with free consultation for the rest of your lifeee gituu hehe
Berminat nak bisnes Shaklee? Bolehhhh, nantikan next entry, kite akan shareee ape kelebihan jadi ahli dan bisnes dengan Shaklee okeee

NINA
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
SEPANG, SALAK TINGGI, NILAI
017-9050763

Tuesday, 31 January 2017

Set Menyusu Shaklee

Salam semua. Harini kite nak share pasal set menyusu Shaklee.. Ibu-ibu mesti pernah alami macam-macam situasi sepanjang menyusukan anak kan? Salah satunya, emosi tak stabil atau stress bila susu kurang ataupun susu cair. Ape solution terutamanya bagi ibu-ibu bekerja yang terkejar-kejar nak simpan stok nak hantar kat pengasuh? Ade banyak cara, tapi bagi ibu-ibu yang kesuntukan masa, kite sangat-sangat suggest untuk cuba set menyusu dari Shaklee ni.Memang terbukti keberkesanannya. Kenapa kita yakin sangat?  Sebab kite bercerita melalui pengalaman sendiri dan kerana ni lah kite sungguh-sungguh nak bantu ibu-ibu lain yang alami masalah sama kat luar sana.



ESP Soy Protein
Susu ibu terbina daripada protein dan kalsium. Esp boleh membantu memberikan rasa kenyang yang berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar. Selain tu, ESP juga boleh membantu  memekatkan susu ibu. Ada extra lagi, kulit pun boleh jadi lebih halus dan gebu.

Alfalfa Complex
Bertindak sebagai milkbooster. Boleh refer  SINI untuk tengok khasiat yang terkandung dalam alfalfa.

Vitalea
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Bagi ibu menyusu, vita-lea telah dilengkapi dengan zat besi bagi membantu pembesaran anak lebih baik

Vitamin C
Membantu meningkatkan antibodi ibu. Di samping itu juga ia dapat membantu untuk mendapatkan kulit yang bersih,halus, gebu dan berseri-seri.

B-Complex
Membantu mengimbangi hormon dan mengawal stress. Juga mengandungi asid folik.

Berminat nak dapatkan SET MENYUSU SHAKLEE boleh contact kita ok. Best price with consultation sepanjang hayat. Ada macam-macam set yang sesuai mengikut bajet masing-masing. :)

NINA SID
017-9050763
PENGEDAR SAH SHAKLEE SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS SELURUH MALAYSIA.

Thursday, 26 January 2017

Cara Daftar Ahli Shaklee

Bismillahirahmanirrahim. Post harini khas untuk mereka yang berminat nak daftar untuk jadi ahli Shaklee..Yuran keahlian hanya RM 69 atau percuma UNTUK SEUMUR HIDUP. Bagi yang berdekatan dengan cawangan Shaklee boleh walk-in ke mana-mana cawangan dan terus daftar ahli ATAUPUN bagi yang nak cepat boleh SMS "DAFTAR AHLI" KE 017-9050763 untuk kami bantu daftarkan anda sebagai ahli HARI INI JUGA!


Sebelum daftar jadi ahli mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana caranya? Mudah saja...

PERTAMA
Anda hanya perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM 69 sahaja sekali seumur hidup. Best ke best? tak payah modal beribu-ribu. Dah daftar ahli, anda boleh mula dapatkan semua produk dengan harga ahli. Macam kite, mula2 daftar hanya untuk beli dan consume sendiri je, dapat kesedaran nak cuba jadikan side income pulak :)

KEDUA
Beli mana-mana produk Shaklee yang bernilai RM 700 (harga ahli) atau RM 900 (harga runcit), anda secara automatik akan layak memohon menjadi ahli secara percuma.

Dah daftar ahli, WAJIB ke buat bisnes?
Eh taklah, untuk yang benar-benar berminat sahaja yang perlu inform ejen kalau berminat nak jadikan bisnes. Tiada paksaan okee kalau anda nak consume je taknak bisnes bagai. hehe

Kalau nak buat bisnes Shaklee macamana?
Boleh takde masalah, kecik tapak tangan nyiru kami tadahkan. Bagi yang daftar dengan group kami, banyak kelas-kelas online dan offline yang dianjurkan, tinggal nak bawak diri secara fizikal atau maya je. eh betul ke hehe.. Jangan risau, upline-upline dalam group kami semua banyak pengalaman dan sedia membantu.

Hah ape tunggu lagi, cepat-cepat SMS "DAFTAR AHLI" KE 017-9050763. Kami akan bantu anda sehingga berjaya dapat 3, 4 malah 5 angka dengan hanya menyebarkan kebaikan dalam setiap produk Shaklee.


Wednesday, 25 January 2017

Lokasi Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Assalamualaikum..Hari ni kite nak share pasal Branch Shaklee atau Cawangan Shaklee yang terdapat di seluruh Malaysia. Bagi pengguna-pengguna, ahli dan yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh ke cawangan yang berada di Subang, Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bharu, Sri Rampai, dan Johor Bharu, anda boleh walk-in sendiri ke branch atau cawangan atau pejabat Shaklee berdekatan anda. Bagi yang jauh atau yang tak berkesempatan nak pergi sendiri, boleh dapatkan Produk Shaklee daripada pengedar Sah atau Stokis Shaklee. Pastikan anda dapatkan produk daripada Pengedar yang sah taw, untuk pastikan anda dapat panduan cara yang betul untuk consume. Barula tak rugi duit ye dok.

SHAKLEE CAWANGAN PULAU PINANG



 SHAKLEE CAWANGAN SRI RAMPAI



SHAKLEE CAWANGAN JOHOR BHARU


SHAKLEE CAWANGAN IPOH



SHAKLEE CAWANGAN KOTA BHARU




SHAKLEE CAWANGAN KOTA KINABALU



SHAKLEE CAWANGAN SUNWAY



Tunggu apa lagi tu? Kalau takde mase nak g sendiri, meh whatsapp kite, kite boleh pos ke seluruh Malaysia, COD area Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan, Sungai Pelek dan Nilai jugak.

Regards, 
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR

Monday, 23 January 2017

Senarai Harga Produk Shaklee 2017

Assalamualaikum, ape khabar semua?sihat ke idok..Alhamdulillah banjir dah beransur2 pulih..Dua tiga hari ni, line internet kat kampung pon tak berapa nak betul. Handphone pulok takyah cerita la, nak kene restart berpuluh2 kali baru ok. Teghuk bebeno haishhhh. soo alang2 line dh ok, kite nak update Senarai Harga Produk Shaklee as of 2017 okk? sesiapa berminat nak consume boleh refer dekat list bawah ok? yang berminat nk consume dan nak daftar ahli ponn bolehh amat dialu2kan.Boleh whatsapp, pm, komen atau call ponn bolehh amat dialu2kan.. Harga dibawah adalah harga terbaru bagi setiap produk ok? Moga bermanfaat :)

  • ALFALFA(S)                                                                RM 57
  • ALFALFA (L)                                                               RM 104
  • SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS                         RM 98
  • VITAMIN E COMPLEX                                               RM 158
  • CAROTOMAX                                                             RM 79
  • PEPPERMINT GINGER PLUS                                     RM 48
  • GARLIC COMPLEX                                                    RM 51
  • OSTEMATRIX                                                             RM 65
  • VITALEA IRON FORMULA                                        RM 94
  • LECITHIN                                                                   RM 56
  • B-COMPLEX                                                               RM 54
  • OMEGAGUARD                                                          RM 145
  • NUTRIFERON                                                             RM 193
  • VIVIX                                                                          RM 504
  • GLA COMPLEX                                                          RM 97
  • CHEWABLE VITA-C PLUS                                         RM 40
  • COLLAGEN POWDER                                                RM 316
  • MEALSHAKES-FRENCH VANILLA                            RM 121
  • PERFORMANCE ORANGE                                          RM 88
  • ESP SOY MIXED                                                         RM 159
  • VITALEA FOR CHILDREN                                         RM 119


Ada SPECIAL PAKCAGE bagi yang beli 2 BOTOL VIVIX, anda akan dapat keahlian PERCUMA! OKAYYY! Dapat ke DAPAT? Kalau nak dapat info lebih lanjut boleh whatsapp kite ajee.. Best Price with Best Consultation! 

REGARDS,
NINA SID
017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
PENGEDAR SHAKLEE SAH SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI