Tuesday, 28 February 2017

Kebaikan Vitalea Shaklee

Assalamualaikum semua pembaca. Ade yang berjaga  lagi ye? sameelaa kite, malam2 jadi burung hantu, anak kite berjaga malam T_T so harini sambil2 jaga anak, kite nak share kebaikan VITALEA SHAKLEE. All in one tablet okeyyy. Vitalea ni multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta didunia taw. Dikenali sebagai Vitalize-Mineral atau disingkatkan menjadi VITAMIN. Mengandungi

VITAMIN A
VITAMIN D
VITAMIN E 
VITAMIN C
ASID FOLIK
VITAMIN B1
VITAMIN B2 
VITAMIN B3
VITAMIN B5
VITAMIN B6
VITAMIN B12
BIOTIN
KALSIUM
FOSFORUS
IODIN
ZAT BESI
MAGNESIUM
COPPER
ZINK

Haaaa kauuu, panjangg okeyy list diaaa.. ALLL IN ONE TABLET. Dah takpayah risau tak cukup nutrisi ke apeee hehe





  1. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan.
  2. Juga mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting 
  3. Disaluti serbuk nutrisi spirulina.
  4. Dihasilkan dengan kaedah eksplosif kompleks disebut "EXPLO-TAB". Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas didunia terlarut didalam air dan juga tubuh manusia. 

MANFAAT UTAMA 

  • Penambahan tenaga -  dapat memberikan tenaga yang segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori
  • Pelengkap keperluan nutrisi harian
  • Meningkatkan keupayaan sistem produktif yang penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • Menyediakan elemen penting pada sel tubuh untuk memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru dan lainlain
  • Melindungi fungsi organ seperti buah pinggang ,jantung dan hati


VITALEA ni terkandung dalam kebanyakan set taw, Set Kesuburan? Set Kehamilan,HB cantikk jeee nnti..Set Ibu Menyusu pun samaa.. Power ke tak power oii? hehe

Dah takpayah fikir-fikir panjang, cepat whatsapp kite untuk dapatkan produk best ni. Dapat free consultation lg okkk?

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
SEPANG, SALAK TINGGI, KOTA  WARISAN DAN NILAI

Tq for reading this entry, muahhcikedd :)



Monday, 27 February 2017

Kebaikan Energizing Soy Powder Shaklee


Assalamualaikum semua.Malam ni kite nak share pasal manfaat yang korang akan dapat dengan consume ESP. Taktaw ESP tu ape? ESP tu Energizing Soy Protein, Gitu name punn dah taw energizing ni nak bagi kuasa supersaiya laaa kan hehe. ESP ni adalah satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang  tak dapat dihasilkan oleh badan. Selain tu, ia diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan indeks glisemiks yang rendah membuatkam ESP ni sangat sesuai diambil oleh penghidap diabetes. Ape itu indeks glisemik(GI)?? Indeks glisemik adalah ukuran dimana kebolehan karbohidrat untuk dipecahkan dalam salur darah. Semakin cepat karbohidrat dipecahkan, semakin tinggi GI. Makanan dengan GI yang rendah adalah lebih baik kerana karbohidrat dipecahkan secara perlahan-lahan dan mengelakkan rasa lapar.

SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP?
  1. Orang yang ingin menurunkan berat badan
  2. Orang yang tidak mempunyai masa untuk sarapan
  3. Ibu-ibu yang mengandung
  4. Ibu-ibu yang menyusukan anak.
  5. Orang yang ingin membaiki kulit supaya lebih cerah gebu dan halus.
Protein yang terkandung dalam ESP adalah penting untuk pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan.Kekurangan protein boleh menyebabkan kelemahan sistem imun, masalah lebihan air dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut,masalah penghadaman, masalah penghasilan hormon dan darah.

MANFAAT UTAMA ESP
  1. Awet Muda: Asid Amino adalah komponen utama dalam pembinaan protein.  Ia penting untuk mebina otot,kuku,rambut, darah,organ, kulit dll
  2. Baik untuk hormon : Isoflavones dalam kacang soya membantu merendahkan paras kolesterol
  3. Membekalkan tenaga segera dan tahan lebih lama.
  4. Membaiki pigmentasi
  5. Meransang semula pembentukan kulit,otot, mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan
  6. Luka lebih cepat sembuh
  7. Mengurangkan kesan parut




Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi saya.

NINA 017-9050763
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
SEPANG,SALAK TINGGI DAN NILAI

Sunday, 26 February 2017

Kebaikan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum semuaaa..Harini kite nak sharing sikit pasal collagen powder shaklee. Apa itu Collagen Powder dan apa kebaikannya. Sebelum tuuu, cer korang cite ape yang firstttskali korang imagine bile sebut pasal collagen ni?Kalau kite, kite terbayang orang cucuk2, botox, jarum dan ke-scary-annya.ehhhhh hehe..taksukee taw kene cucuk2 ni. Ape fungsi cucuk2 tu?? Semua tu nak dapatkan kulit putih, kulit gebu anjal, tegang dan macammacam lagilah. Pada yang spesis penakut macam kite ni, nak cantik berangan tapi takpayahlaaa kut naa nak cucuk2 bagai, ade alternatif lain ni haa.

MEMPERKENALKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE!!
  • Mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) : Sejenis Kolagen tulen dan bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik Ikan Merah
  • Mengandungi Ekstrak biji Camellia japonica yang terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurankan radikal bebas.
  • Mengandungi Ekstrak Pfaffia yang juga dikenali ginseng Brazil, yang membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic.Asid Hyaluronic membantu menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin
  • Elastin dari kolagen ikan yang memelihara kulit menjadi fleksibel dan tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik
  • Mengandungi Vitamin C dan B. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Manakala, Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebasakan tenaga  yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel
  • Ekstrak kekerang. Glukosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidratkan mata untuk mengelakkan ketidakselesaan mata
  • Lactobacillus acidophilus membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat untuk membantu meningkatkan penyerapan kolagen




KEBAIKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE 
  • Mampu membantu mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedutan
  • Membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • Kuku menjadi lebih kuat
  • Kulit tidak kering
  • Membantu luka cepat sembuh
  • Mengurangkan parut
  • Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kerapuhan tulang
  • Membantu mengurangkan geseran antara sendi-sendi
  • Memastikan sel otak lebih sihat



PALING PENTING SEKALI!

Mudah dibawa kemana sahaja, TIADA BAHAN TAMBAHAN, semulajadi dan tiada pengawet, gula atau pewarna.

Berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh contact kite ok? Best price with free consultation for the rest of your lifeee gituu hehe
Berminat nak bisnes Shaklee? Bolehhhh, nantikan next entry, kite akan shareee ape kelebihan jadi ahli dan bisnes dengan Shaklee okeee

NINA
YOUR TRUSTED INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
SEPANG, SALAK TINGGI, NILAI
017-9050763