PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR YANG INGIN MEMBANTU SEMUA HIDUP SIHAT

Thursday, 18 May 2017

Halal Ke Shaklee Ni?


Assalamualaikum semua. Lama tak bersiaran. Apa khabar? Harini nak update sikkkitt je pasal isu Halal Shaklee. Sebab ade few customer yang datang tanya, betul ke Shaklee ni tak Halal? Betul ke tak boleh makan Shaklee ni? Ni jawapannya bagi awak-awak yang masih confuse lagi tu. Jangan risau, nak cerita jugak sikit,sebelum kite start meniaga online ni, dulu kerja kite deal dengan orang-orang JAKIM ni la. QA EXECUTIVE cum Halal Officer kat dua company yang femes jugaklaa.Kalau kite sebut je nama company ni korang mesti taw punyee hehe JENG3.. So, tahula jugak sikit selok-belok on how nak dapatkan sijil Halal ni. Yang paling penting nak bagitaw, tak senang ye nak dapatkan sijil Halal, even kalau dah dapat pun, ade expiry date, everytime dah expired, kene go thru inspection dari JAKIM. Yang paling best, JAKIM TAK PERNAH BAGITAHU kalau nak datang. NEVER okay? Bile dah submit form nak renew atau nak mintak sijil halal for new products, mula lah tak lena tidur,makan tak kenyang, sebabnye depa sukaa buat alaa-ala SURPRISEEEE! Ha, sebab tu la susah, tetibe je baru nak start bergosip ngan akak ofis, eh jap Nina, ade call.

                   


"Hello. Cik Nina ke? Kami dari JAKIM, kami dah sampai depan ofis ni"
GULPPP
Nampak ke nampak,ingat senang nak ngelat? Sebab tu kita kata, Yakin lah, JAKIM bukan buat kerja aci lepas je taw, sangat detail,even lampu kat stor rosak pun depa keluarkan surat amaran.
eh panjang pulak membebel, cuma nak cakap dan nak make sure semua orang faham dan yakin. Sebab kite sendiri dah pernah terlibat dalam hal-hal gini, makanya mestilah kite sendiri yang makan ni cek dan dah yakin dulu baru berani nak consume betul tak?

Untuk yang tak tahu, proses nye lebih kurang sama, bagi Certified Bodies Luar Negara, pun lebih kurang proses, ataupun lebih kompleks dan complicated lagi. So janganla sesenang nak remehkan dan label ikut suka je taw. Telinga ni mendengar, nak percaya dengan bijak atau melulu je tu pilihan kita. 

Opssss,ok tadi cakap sikit je kann nak membebel, kekekeke. Okayyy harap semua dah clear benda ni. Kalau tak yakin jugak, boleh ke laman web JAKIM sendiri dan cari list Badan Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM. 

ok dah yakin? Mehla beli Shaklee ngan kite muahhhhh hehehhe 







Former Halal Executive
Shaklee Independant Distributor

NINA FARHANA
PENGEDAR SHAKLEE SAH SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN DAN NILAI
POS KE SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment