Posts

Showing posts from February, 2017

Kebaikan Energizing Soy Powder Shaklee

Image
Assalamualaikum semua.Malam ni kite nak share pasal manfaat yang korang akan dapat dengan consume ESP. Taktaw ESP tu ape? ESP tu Energizing Soy Protein, Gitu name punn dah taw energizing ni nak bagi kuasa supersaiya laaa kan hehe. ESP ni adalah satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang  tak dapat dihasilkan oleh badan. Selain tu, ia diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan indeks glisemiks yang rendah membuatkam ESP ni sangat sesuai diambil oleh penghidap diabetes. Ape itu indeks glisemik(GI)?? Indeks glisemik adalah ukuran dimana kebolehan karbohidrat untuk dipecahkan dalam salur darah. Semakin cepat karbohidrat dipecahkan, semakin tinggi GI. Makanan dengan GI yang rendah adalah lebih baik kerana karbohidrat dipecahkan secara perlahan-lahan dan mengelakkan rasa lapar.
SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP? Orang yang ingin menurunkan berat badanOrang yang tidak mempunyai masa untuk sarapanIbu-ibu yang mengandungIbu-ibu yang menyus…

Kebaikan Collagen Powder Shaklee

Image
Assalamualaikum semuaaa..Harini kite nak sharing sikit pasal collagen powder shaklee. Apa itu Collagen Powder dan apa kebaikannya. Sebelum tuuu, cer korang cite ape yang firstttskali korang imagine bile sebut pasal collagen ni?Kalau kite, kite terbayang orang cucuk2, botox, jarum dan ke-scary-annya.ehhhhh hehe..taksukee taw kene cucuk2 ni. Ape fungsi cucuk2 tu?? Semua tu nak dapatkan kulit putih, kulit gebu anjal, tegang dan macammacam lagilah. Pada yang spesis penakut macam kite ni, nak cantik berangan tapi takpayahlaaa kut naa nak cucuk2 bagai, ade alternatif lain ni haa.
MEMPERKENALKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE!! Mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) : Sejenis Kolagen tulen dan bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik Ikan MerahMengandungi Ekstrak biji Camellia japonica yang terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurankan radikal bebas.Mengandungi Ekstrak Pfaffia yang juga dikenali ginsen…