Kebaikan Vitamin B-Complex Shaklee

Assalamualaikum semua. Ada tak ibu-ibu mengandung yang tak boleh telan pil yang KK bagi. KK tu klinik kesihatan ye hehe. Mesti adaa kann? Kite geng! Tengok ubat kaler merah terus imagine darah dan otomatik nak uweekk uweekkk hehe.. Ni kite nak kenalkan korang, ibuibu mengandung, supplemen terpenting abad ini untuk ibu mengandung. Ape kebaikan B-Complex Shaklee ni? Meh tambah ilmu sikit :)

  • Asid Folik pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Asid folik semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dipasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen Vitamin B,termasuklah Biotin dan asid folik.
  • Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Sebab tu la penting sangat untuk kite consume Vitamin B kompleks ni setiap hari.

ANTARA KEBAIKAN VITAMIN B SHAKLEE

  1. Membantu sistem penghadaman, mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  2. Mengurangkan tekanan
  3. Membantu tumbesaran sihat dan normal untuk bayi dan kanak-kanak
  4. Mengurangkan risiko kecacatan tulang belakang dan otak bayi
  5. Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  6. Meredakan senggugut
Macamana nak tahu Vitamin B-Complex yang terbaik?
- Mengandungi semua 8 vitamin B (B1,B2,B3,B5,B6,B12,asid folik dan biotin.
- Elakkan pengambilan B-complex yang bersifat sustained release
- Mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin






Itulah serba sedikit fakta mengenai Vitamin B Complex Shaklee. Selalu sangat ditekankan tentang kepentingan asid folik kepada ibuibu mengandung kerana boleh mempengaruhi perkembangan otak dan tulang  belakang bayi dalam kandungan. Jangan ragu-ragu lagi,kalau ada masalah atau sebarang pertanyaan boleh terus contact kite ok?

Nina 017-9050763
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
COD:SALAK TINGGI, SEPANG, KOTA WARISAN, DAN NILAI
POS: SELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia