Set Kehamilan Asas Shaklee


Assalamualaikum semua. Lama rasanya tak menyinggah kat blog sendiri. ish ishhh sawang tak payah cakap lah ..satt na nak kemas skit..kekekeke.. oklah kalau ade makyong makyong yang tengah duk fikir-fikir supplemen ape laaa yang best yang boleh buat awak kekal sihat bertenaga sepanjang kehamilan dan tak lemah longlai gemalai, meh kite nak share sikit pasal ape yang Shaklee ade untuk bantu awak 😊😊😊😊😊 . Harini kite nak share set-set yang ade dan ape kebaikan setiap vitamin ni untuk awak dan semestinya baby comell dalam peyut tu hiks. 

First, kite ade Basic Set untuk preggy mommies. Kalau rase macam ish nak makan supplemen, tapi bajet belum lagi boleh beli fullset. takpeee takpee, we'll figure it out together okey? jangan risau, tu kenapa berkerut-kerut tu? takmaw la gitu nanti baby pun duk berkerut-kerut kat dalam hehe.. ehhh okayy. Pertama sekali kite nak kenalkan atau pun tak payah kenalkan pun  korang dah tahu. 

  • Vitamin B-Complex :Mengandungi Asid Folik yang penting untuk perkembangan otak dan tulang belakang bayi. Kalau awak perasan lepas dah pregnant, pergi KK untuk bukak buku, lepastu klinik akan bekalkan asid folik, selalunya untuk minggu-minggu awal kehamilan je, sebab masa ni lah kritikal time untuk baby mula bini saraf-saraf tulang belakang dan mase ni jugaklah otak baby dah mula terbentuk. Kenapa kene pilih makan Shaklee daripada ubat yang KK bekalkan. Sebab selain Asid Folik, ia dilengkapi dengan 8 Jenis Vitamin B jugak. Selain tu, Vitamin B jugak boleh bantu kurangkan atau kawal tahap tekanan/stress. haa siapa yang selalu mood swing tu digalakkan sangat untuk ambik Vitamin B ni. Untuk info lebih lanjut pasal Vitamin B Complex Shaklee refer SINI

  • Item Kedua dalam Set Kehamilan Asas Shaklee adalah Vitalea. Secara ringkasnya Vitaleani tablet Multimineral dan Multivitamin. Dalam satu tablet ni sahaja awak akan dapati banyak jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Yang paling penting, ia akan bekalkan tenaga dan jadikan kita sentiasa cergas dan tak cepat penat. Dan untuk ibu mengandung secara khususnya, dalam Vitalea ada zat besi. Zat Besi lah yang akan membantu pembinaan sel darah merah atau Hbyang selalu kite duk g check every month tu. Zat Besi dalam Vitalea akan bantu pembinaan sel darah merah yang baru yang lebih sihat. Untuk maklumat lanjut lagi berkenaan Vitalea boleh rujuk SINI

  • Last but not least, item terakhir iaitu Sustained Release Vitamin C. Kepentingannya secara ringkas adalah untuk boost imun badan ibu sebab bila kite mengandung, tahap imun badan kita secara automatiknya akan menjadi rendah dan kite senang untuk dijangkiti penyakit. Jadi ikhtiar untuk boost semula imun badan amatlah perlu. Selain tu, Vitamin C memang terkenal kerana boleh membantu membaikpulih kulit. So takdelah orang nak tegur kenapa muka kusam tak bermaya jeee kan? hehe . Maklumat lanjut untuk Vitamin C Shaklee boleh refer SINI



Okkkayyy panjang lebar kite terangkan taw, awak dah tertidur ke tu? hehehe. Ape pun, untuk awak yang tengah scroll post ni, kite doakan urusan awak dipermudahkan sepanjang kehamilan, semasa kelahiran dan semasa berpantang. Nanti kite bagitaw set untuk berpantang pulak taw taw tawww. Tunggguuuu.. :)

Whatsapp 017-9050763 for purchase and FREE consultation

Regards
Nina Farhana
Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Kota Warisan dan Nilai
Postage ke SELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Pengedar Sah Shaklee Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Kota Warisan

Cara Memilih Supplement Kesihatan Terbaik Di Malaysia