Posts

Showing posts from August, 2017

GLA Complex Shaklee Lebih Baik Dan Berkesan Dari Evening Primrose Oil

Image
Assalamualaikum. Selamat sejahtera semua. Selalu tak dengar pasal supplemen Evening Primrose? Sangat biasa kan betul tak? Tapi ramai yang tak tahu Shaklee pun ada keluarkan produk yang lebih kurang sama tapi lebih tinggi nilai nutrisinya. Apa kebaikan GLA Complex Shaklee ni? Tunggu kupasan dari wartawan tak bertauliah ini. Eh eh ehh gurau je marah kene jual hihi.
Ni masalah biasa dikalangan wanita, zaman muda dulu,kite kalau period tak regular mula la cuak kenapa,bilaa nak datang,tensen jadinya. Tu belum orang yang memang masalah period tak datang dua tiga bulan 😣 something is wrong somewhere ok. Jangan anggap remeh je. Ade je kenalan akak die period dua kali je setahun. Lepas pergi jumpa doktor,doktor sahkan die ada masalah. Sebab tu jangan main-main kalau period jenis macam chipsmore tu, kene dapatkan khidmat nasihat doktor,especially yang dah kahwin,yang nak try to conceive tu,sangat penting untuk pastikan period regular.


Kite nak cite satu pasal omega. Selalu dengar pasal omega …

Khasiat Garlic Complex Shaklee : Kapsul Bawang Putih Terbaik

Image
Assalamualaikum,selamat sejahtera semua. Harini macam tak cukup kaki tangan keluar masuk rumah setel urusan bank. Jenuh jugak ye. Hihi. Alkisah baru daftar Haji tadi, adela dalam 30 tahun lagi giliran. Moga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki kut sampai seruan awal kan. Harini nak cerita pasal kebaikan Garlic Complex Shaklee. Kenapa beriya sangat nak ambik supplemen Garlic ni. 

Bawang putih ni kalau jadi makmak,rase tak lengkap takde die ,betul tak?
Selain rasa yang perlu untuk buat makanan sedap, bawang putih pun penting sebab memang terkenal dengan sifat antibakteria,antikulat dan antibiotik semulajadi. Tapi proses memasak dah memusnahkan bahan aktif dalam bawang putih yang mahalll sangatt sekarang ni😂 whatttt? Siapa cakap tak mahal sila rajinkan diri tengok tag harga. Hehe.
Ape bahan aktif yang sensitif sangat pada haba tu? Allicin namanyaa😉😉 rugiii je taww bawang putih mahalll sekarangg! So sebagai gantian, kalau awak selalu sakit demam,selsema atau untuk orang perempuan,ada m…

ESP Shaklee Serbuk Protein Soya Lengkap Terbaik

Image
Assalamualaikum. Selamat sejahtera, hari ni kite nak share pasal kebaikan ESP Shaklee, hot selling product dari Shaklee. Knenapa? Mestila sebab die best hihi. Perubahan yang ketara boleh nampak lepas consume ESP secara konsisten. Kalau tak caya nanti kite tempek testimoni pengguna tegar ESP kat bawah ye hehe.
Sebelum ni pun kite dah buat satu entry khas tentang ESP, boleh rujuk kat SINI untuk info lebih lanjut.

Jadi kenapa perlu ambik protein soya sebagai sumber protein harian? Kenapa tak cuba dapatkan dari sumber makanan macam haiwan?
Jawapannya adalah, protein soya tidak mengandungi kolesterol dan lemak berbanding dengan protein dari sumber haiwan. Protein dari sumber haiwan juga mempunyai risiko bahan kimia contohnya, suntikan untuk tambah daging,suntikan hormon dan lain-lain.

ESP ada 9 jenis Asid Amino Perlu yang tak.boleh dihasilkan badan.
Antara kebaikan ESP adalah:

Bantu pembinaan otot,rambut dan kuku yang sihatKulit yang cantik kerana mendapat bekalan protein yang mencukupi set…

DTX Complex Shaklee : Ejen Detox Hati

Image
Assalamualaikum,selamat sejahtera. Sebagai sambungan pengenalan produk dari Shaklee, harini giliran produk yang namanya DTX Complex. Boleh rujuk entri lepas di SINI untuk berkenalan dengan produk ini.Dengar nama pun dah taw kan, ade kaitan dengan detox ataupun detoks. Apa fungsi dan kebaikan DTX Complex ni dalam proses detox? Mesti selaluuu sangat dengar perkataan detox kan? Detox ni proses buang toksin dari badan taw. Toksin tu datang dari mana? Makanan, ubatan, skincare,lifestyle dan macam macam lagi.



Kenapa penting sangat nak detox ni?
Organ yang jalankan proses detoks ni banyak tapi salah satunya adalah hati. Tapi hati ni bukan berfungsi untuk detox sematamata. Banyak lagi kerja yang dia buat. Sebab tu kita kena jaga hati kita,supaya dia boleh kerja dengan optimum. Makin banyak toksin yang kite ade,makin kuat hati kene bekerja. Jangan lupa vitamin yang larut lemak(A,D,E,K)pun diproses dihati sebelum diserap di usus. So harini baru belajar pasal DTX Complex. Tengok nama pun tahu …

Pengedar Shaklee Salak Tinggi : Nina Farhana (017-9050763)

Image
Assalamualaikum, selamat sejahtera. Harini entry khas untuk anda yang masih tercari-cari atau taktaw nak daftar ahli bagaimana dan dengan siapa. Anda yang berada di sekitar boleh daftar kite,Nina Pengedar Shaklee Sah Kawasan Salak Tinggi, Sepang,Kota Warisan dan Nilai. Untuk urusan pembelian produk Shaklee pun saya sediakan termasuk khidmat penghantaran atau COD ke kawasan berdekatan.

MENGAPA ANDA PERLU MENDAFTAR DENGAN SAYA?

Memang ramai SID yang anda boleh pilih untuk daftar tetapi hari ini kite nak bagitaw kelebihan mendaftar ahli Shaklee dibawah support group kami yang dibimbing oleh Master Salwa dan suaminya, Master Ithnin. Support group kami diberi nama SuperStarzFamily. Saya pula salah seorang Leader yang berada di bawah bimbingan Master Salwa sendiri. Beliau merupakan Leader yang berjaya mencapai tahap tertinggi dalam ranking bisnes Shaklee iaitu Master Coordinator hanya setelah fokus selama 7 bulan sahaja. Beliau juga mempunyai latarbelakang dalam bidang perubatan sebelum men…

Resipi Cupcake Pandan Gula Melaka Terpaling Simple

Image
Assalamualaikum. Mood nak makan manis-manis ni membuak-buak pulak. Dalam otak fikir nak buat kek laaa kuih laa, tapi belum terlaksana. Jadinya, kite belanja resipi cupcake Pandan Gula Melaka atau Kek Pandan Gula Melaka atau Kek Pandan Nisang. Hihi sebenarnya benda yang sama je, cuma kite buat versi mini aje, boleh hulur-hulur kat jiran kiri kanan. Resipi ni melambak dah sebenarnya online tinggal nak search aje. Kali ni kite guna resepi Azlina Ina, mintak dihalalkan lah ye. Sedap dan senang je sebenarnya. Kalau versi kite ni semua nak yang mudah-mudah aje hehe

Bahan A

1/2 cawan santan kotak (kite suka pakai brand Kara pekat sikit dari brand lain)1 sudu kecil emulco pandan coconut1 sudu kecil pewarna hijau (boleh ganti dengan air daun pandan tapi kaler die light sangat)Satukan dan kacau sebati
Bahan B 1 1/2 cawan tepung naik sendiri Bluekey1/2 cawan tepung hong kong atau tepung gandum1 sudu besar tepung jagung1 sudu kecil baking powderSatukan dan ayak
Bahan C  125 g butter1/2 cawan gula ha…

Shaklee Collagen Powder : Minuman Collagen Terbaik Dan Berkesan

Image
Assalamualaikum, selamat sejahtera. Harini nak share lagi kebaikan Collagen Powder Shaklee. Lepas belajar dan ikuti kelas product knowledge barulah faham, Collagen ni bukan semata-mata untuk kecantikan je. Apa manfaat kalau kita consume Collagen dan ape beza Collagen Powder Shaklee? Jom baca sikitt.

Pernah dengar talk dalam radio, doktor kata bila kita mula berumur 20 tahun ke atas, collagen dalam badan mula menyusut. Mula keluar kedut, lutut mula sakit.
Sebenarnya collagen ni bukan semata-mata untuk kecantikan je taw, yang lagi pentingnya,collagen ni yang bantu maintain kesihatan sendisendi, tulang, rangka kita. Toksah duk ingat nak cantikkk je, kang lutut sakit,sendi bergeser, nak buat tu sakit solat sakit eh macam macam lagi lah. Siapaa kata cantik tu penting masa tu? Cumaa bonus laa untuk orang yang consume collagen untuk kesihatan,kulit die jadi anjal tegangg balik. 
Kenapa penting nak tahu sumber collagen ni, kalau dari lembu,kene tahu lembu tu disembelih macamana, ayam pulak m…

Carotomax Shaklee : Beta Carotene Dan Pelbagai Antioksidan Hebat

Image
Harini kite nak perkenalkan salah satu produk yang tinggi antioksidan dari Shaklee iaitu Carotomax Shaklee. Nama lainnya Vitamin A. Apa kebaikan Carotomax Shaklee dan kenapa kita perlu amalkan setiap hari dan perlu diambil melalui supplemen instead of dari sumber asal.
Macam biasa, Vitamin A ni sama macam vitamin lain, badan tak dapat hasilkan sendiri jadi kene ambik dari sumber luar. Carotomax adalah campuran unik alpha-carothene,astaxanthin, beta-carothene, leuteine, lycopene dan zeaxanthin untuk menghasilkan carotenoid yang lengkap. Contoh makanan yang banyak vitamin A ni bukan dari Carrot semata. Tak mencukupi ye. Antara sumber Vitamin A adalah Hati lembu, hati ikan, salmon,tumbuhan yang berwarna kekuningan,oren merah dan sewaktu dengannya.
Tapi perlu berhati-hati kalau ambil dari sumber hati ni sebab hati tempat toksin dikumpulkan. Tak elok ambil terlalu kerap dan dalam kuantiti yang banyak. Semua vitamin ni sensitif pada suhu, jadi proses untuk hasilkan makanan yang menggunakan …

B-Complex Shaklee : Vitamin B Lengkap Dengan Asid Folik

Image
Assalamualaikum. Selamat sejahtera untuk pembaca semua. Harini nak kenalkan satu supplemen yang sangat penting untuk ibu mengandung terutamanya. Ehhh no no bukan UNTUK ibu mengandung SAHAJA okeyy semuaaa orang pun sebenarnya amatlah perlu ambik B-Complex Shaklee ni. Tambahan TERUTAMANYA tu untuk ibu mengandung sebabnya dalam B-Complex Shaklee ni ada Asid Folik atau pun Folic Acid.

Rupenya Folic Acid yang duk ambik time pregnant tu salah satu dari 8 jenis Vitamin B yang perlu untuk keperluan badan. DANNNN salah faham pasal folic acid,HANYA perlu masa pregnant sahaja. Belum kahwin, muda mudi, baru kahwin, nak cuba mengandung, dah mengandung lagii lagii laa wajib ambik Vitamin B ni kerana perkembangan otak bayi berlau dengan sangat pesat semasa didalam kandungan.

Nanpak tak perkembangan pesat otak bayi berlaku semasa bayi didalam kandungan lagi. Oleh itu,jangan ambil mudah tentang kepentingan Asid Folik sepanjang tempoh kehamilan. Kekurangan Asid Folik semasa mengandung boleh mengakibat…

Alfalfa Complex Shaklee Herba Klorofil 1001 Manfaat

Image
Assalamualaikum. Lama rasenye menyepi dari blogging. Taknak cerita lah sebab nye kalau cerita nampak nauu nak create alasan je hiksss. Ampunn. Takpee renew target nak update harihari pulakkk. Bewareeee hehehe. Harini nak cerita kebaikan Alfalfa Complex Shaklee taww. Rasa macam harihari kat group sebelah ade yang tanya soalan cara nak banyakkan susu, milkbooster apa yang menjadi, jamu apa yang bf mommy makan tapi tak bagi efek pada ibu dan anak.



Alfalfa ni masyaAllah sangat hebat sampai digelar King of All Foods taw. Kenapa? Sebab die ade nutrient yang lebih dari pokok renek lain seangkatan dengannya. Akar die sangattt dalam mencecah 20 kaki ke dalam tanah, daripada situla die serap nutrient yang berbeza ni. Nutrient dalam tanah ni berbeza ikut kedalaman. Jadi makin dalam akar pokok,makin banyak jenis nutrien yang diserap tu. Haa hebat kan?
Perkataan Alfalfa tu sendiri yang diambil dari perkataan Arab Alfun yang membawa maksud seribu seribu. Sebab tulah Alfalfa ni ada seribu satu keba…